Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εγκατέλειψαν δύο τον Δήμαρχο Φιλιππιάδας

Δύο δημοτικοί σύμβουλοι και μάλιστα από τους πιο δραστήριους του συνδυασμού εγκατέλειψαν τον δήμαρχο Φιλιππιάδας Δημήτρη Γιολδάση και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους, θα κινηθούν προς τον συνδυασμό του ανεξάρτητου υποψηφίου Γιώργου Ζυγούρη.
Οι επιστολές ανεξαρτητοποίησης κατατέθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, περιγράφουν αναλυτικά τους λόγους της απόφασης και αποτυπώνουν το ρευστό τοπίο στο Δήμο Ζηρού.
Ο κ. Κώστας Ευαγγέλου, από τα πιο έμπειρα στελέχη του αυτοδιοικητικού χώρου της περιοχής, στην επιστολή του επισημαίνει ότι κατά της διάρκεια της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες των κατοίκων.
«Δεν εξασφαλίσαμε και δεν κάναμε παρεμβάσεις και έργα σημαντικά που θα έδιναν απάντηση στα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι πολίτες αυτού του Δήμου.
Δεν εξασφαλίσαμε έργα που θα άλλαζαν την ποιότητα ζωής των πολιτών όπως και την όψη της έδρας και των δημοτικών διαμερισμάτων.
Καθόλη την διάρκεια υπήρχαν δυστυχώς προβλήματα, όχι προσωπικά αλλά θεσμικά. Γνωρίζετε ότι είμαι άνθρωπος με πολιτική παρουσία στην τοπική αυτοδιοίκηση και επιτρέψτε μου να πω τίμησα τις θέσεις στις οποίες εκλέχτηκα ή μου δόθηκαν. Αφιέρωσα χρόνο και κόπο σε βάρος της επαγγελματικής και κυρίως της οικογενειακής μου ζωής για την ανάπτυξη αλλά οι προστριβές, ο συγκεντρωτισμός και η αρχή τους ενός δεν επέτρεψαν τα μέγιστα. Η στοιχειώδης αυτοδιοικητική μου εντιμότητα δεν μου επιτρέπουν να συμμετέχω άλλο στην δημοτική ομάδα του κ. Γιολδάση» επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Ευαγγέλου ο οποίος παραμένει στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος σύμβουλος.
Εξ ίσου σκληρό για το δήμαρχο είναι το περιεχόμενο της επιστολής του κ. Κώστα Σιντόρη.
Ο κ. Σιντόρης υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή παρέκλινε από τις δεσμεύσεις της ενώ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των πολιτών.
«Δεν ανταποκριθήκαμε σε κανένα από τους στόχους που θέσαμε...Δεν ετοιμάστηκε καμία μελέτη για να διεκδικήσουμε ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ. Η λειτουργία του δήμου και του δημοτικού συμβουλίου ήταν καθαρά δημαρχοκεντρική. Όλος ο σχεδιασμός γίνονταν και γίνεται από το δήμαρχο προσωπικά. Υπήρξε παντελής έλλειψη ενημέρωσης στους δημοτικούς συμβούλους για τα τεκταινόμενα» σημειώνει ο κ. Σιντόρης.
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με τον κ. Γιολδάση αποτελούσαν από τα πιο δυνατά χαρτιά της παράταξης. Η ανεξαρτητοποίησή τους είναι καίριο πλήγμα και η πιθανή συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Ζυγούρη είναι σίγουρο ότι το ενισχύει σημαντικά.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: