Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ανακύκλωση μαγειρικών λαδιών

Ο Δήμος Αρταίων προχωρά στην εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών (τηγανέλαια). Ο τελικός σκοπός είναι όλα τα συλλεγόμενα λάδια να οδηγούνται προς ανακύκλωση. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε δυο άξονες.
Ο πρώτος αφορά τη συλλογή λαδιών σε χώρους μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ψησταριές κ.α.). Παρακαλούνται μέχρι τις 20 – 10 -2010 όλες οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που παράγουν χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια να συνεργαστούν με κάποια αδειοδοτημένη επιχείρηση συλλογής μαγειρικών λαδιών και να παραδώσουν αντίγραφο του συμφωνητικού που θα υπογράψουν στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Αρταίων.
Ο δεύτερος αφορά στη συλλογή λαδιών προς ανακύκλωση από νοικοκυριά. Ο Δήμος Αρταίων θα προβεί τις επόμενες ημέρες στην τοποθέτηση δύο μεγάλων κάδων συλλογής των χρησιμοποιημένων μαγειρικών λαδιών των 200 lt ο καθένας, στο Δημαρχείο και στη Λαϊκή Αγορά. Για την προώθηση της ιδέας της ανακύκλωσης μαγειρικών λαδιών έχουν αγοραστεί 100 μικρά οικιακά δοχεία των 5,5 lt, που θα μοιραστούν στους 100 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα του Δήμου, 2681362230 begin_of_the_skype_highlighting              2681362230      end_of_the_skype_highlighting και 232, τις εργάσιμες ώρες.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: