Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2010

Αντιδράσεις για το θαλάσσιο αιολικό πάρκο

Οι επιπτώσεις στο οικοσύστημα του Αμβρακικού από μια ενδεχόμενη λειτουργία Θαλάσσιου Αιολικού Πάρκου στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου είναι το θέμα της επιστολής που απέστειλε ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Περιοχής Αμβρακικού προς την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, κοινοποιώντας το επίσης στους βουλευτές Άρτας, Πρέβεζας και Αιτωλοακαρνανίας, τους ΣΑΕ και τα ΜΜΕ.
Η επιστολή αναφέρει: «Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την προκαταρτική χωροθέτηση ΘΑΠ στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου.
Είναι σε όλους γνωστό το πρόβλημα των ανοξικών μαζών που έχει ο κόλπος και το οποίο επιδεινώνεται καθημερινά με όλες τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη χλωρίδα, πανίδα και ιχθυοαποθέματα της περιοχής. Η λειτουργία ΘΑΠ στην είσοδο του Κόλπου θα είναι η ταφόπλακα για το οικοσύστημα της περιοχής, το οποίο έχει ανακηρυχθεί Εθνικό Πάρκο και προστατεύεται από συνθήκες και συμβάσεις που έχει προσυπογράψει η Ελλάδα.
Ο Αμβρακικός Κόλπος σοδιάζει από το Ιόνιο Πέλαγος και όλες οι οχλήσεις στο βυθό από την κατασκευή και λειτουργία του ΘΑΠ θα επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στο οικοσύστημα. Για τους παραπάνω λόγους είμαστε αντίθετοι στην κατασκευή και λειτουργία ΘΑΠ στο στενό Λευκάδας-Πρέβεζας και παρακαλούμε όχι μόνο να μη προχωρήσει η κατασκευή του παραπάνω ΘΑΠ στην είσοδο του Αμβρακικού, αλλά να ληφθούν άμεσα μέτρα απορρύπανσης και εξυγίανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος του κόλπου». Την επιστολή υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου «Ενεργών Πολιτών» Παύλος Χαραλάμπους
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: