Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζεται ο καθαρισμός του ποταμού Λούρου

loyros antiplhmmyrika 010 9os ioannoy
Β. Ιωάννου: «Ένα σημαντικό  έργο για να προλάβουμε πλημμυρικές καταστάσεις»
«Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στο Λούρο ποταμό με στόχο πριν από τον ερχόμενο χειμώνα να έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες αποφυγής πλημμυρικών καταστάσεων. Μηχανήματα της Νομαρχίας Πρέβεζας όσο και μισθωμένα μηχανήματα αυτήν την περίοδο επιχειρούν ευρύτατες επεμβάσεις καθαρισμού στην περιοχή του Αγίου Βαρνάβα Λούρου και ήδη τα αποτελέσματα είναι εμφανή, αφού η στάθμη του νερού έχει πέσει».

Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας, που αναφέρει τα εξής: «Ο Νομάρχης Πρέβεζας, κος Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος επισκέπτεται τακτικά την περιοχή που γίνονται τα έργα, δίνει συγκεκριμένες οδηγίες προκειμένου να υπάρξει προστασία της παρόχθιας βλάστησης και σεβασμός στο οικοσύστημα της περιοχής, αφού ως γνωστόν η περιοχή αυτή είναι προστατευόμενη, καθώς ανήκει στο πάρκο του Αμβρακικού.
Όλες οι εργασίες γίνονται σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού αλλά και έχοντας πάρει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο σχεδιασμός προβλέπει παρεμβάσεις και σε άλλα σημεία του ποταμού και ιδιαίτερα στην περιοχή του Δήμου Φιλιππιάδας, σε συνεργασία με το Δήμο αλλά και τον αρμόδιο  Τ.Ο.ΕΒ.
Είμαστε αποφασισμένοι, τόνισε χαρακτηριστικά ο Νομάρχης, να προλάβουμε, με τα έργα που έχουμε προγραμματίσει, πλημμυρικές καταστάσεις που μπορούν να συμβούν από τις έντονες βροχοπτώσεις και γι’ αυτό το λόγο έχουμε δρομολογήσει όλα τα αναγκαία έργα. Συνεργαζόμαστε στενά με την Περιφέρεια Ηπείρου και ευχαριστούμε προσωπικά την Κα Γεωργακοπούλου, γιατί, σε όλα μας τα αιτήματα χρηματοδότησης που αφορούν πλημμυρικά έργα, ανταποκρίνεται θετικά».
ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: