Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ζηρού: Π.Τσεκούρας η νέα υποψηφιότητα

Σε ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωση» για τον Πέτρο Τσεκούρα και την υποψηφιότητά του αναφέρονται τα εξής: «Ο Πέτρος Τσεκούρας κατάγεται από το Θεσπρωτικό Πρέβεζας.Καθηγητής φυσικής - πληροφορικής και εργάζεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι συνδικαλιστής στο χώρο της εκπαίδευσης και εκλεγμένο μέλος στην ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2006 ηγήθηκε  του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ Θεσπρωτικού και είναι  εκλεγμένος στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του ο υποψήφιος Δήμαρχος ανάφερε ότι  οι εκλογές γίνονται μεσούσης της  βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Κρίση την οποία αξιοποιούν στο έπακρο τα κόμματα εξουσίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να  υλοποιήσουν όλα εκείνα τα μέτρα που συναποφάσισαν εδώ και πολλά χρόνια στα όργανα της ΕΕ και που  σήμερα τα παρουσιάζουν σαν αναγκαία για να βγει η πλουτοκρατία πιο ενισχυμένη και οι εργαζόμενοι ακόμα πιο χαμένοι.

Τα βάρβαρα μέτρα που ήδη  πήραν θα τα διαδεχθούν  ακόμα πιο σκληρά, πιο βάρβαρα με στόχο να φτηνύνει ακόμα περισσότερο το κόστος για τις επιχειρήσεις και να ευτελιστεί  ακόμα περισσότερο η ζωή των εργαζομένων και των μικρομεσαίων στρωμάτων. Μέτρα που περιγράφονται στο επικαιροποιημένο αλλά και που εκτοξεύονται από τους υπουργούς της κυβέρνησης και τα παπαγαλάκια τους με στόχο να  ακυρώσουν η να μετριάσουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων η να τις εκτονώσουν σε λάθος κατεύθυνση. Δεν θέλουν σε καμία περίπτωση  ν' αμφισβητηθεί η κυριαρχία τους.Σημαντικό εργαλείο στο να επιβάλουν τις αντεργατικές τους επιλογές, τα μέτρα ενάντια στα μικρομεσαία στρώματα  θα είναι και η νέα διοικητική δομή της χώρας ο λεγόμενος  Καλλικράτης.
Αυτόν τον ρόλο θα κληθούν να παίξουν οι αυριανοί Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι και αυτήν την πολιτική που ήδη έχει δρομολογηθεί μόνο που θα είναι σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση.Στην προσπάθειά τους  τα κόμματα  του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της πολιτικής, από το πραγματικό διακύβευμα, από αυτό που θα κάνουν μετά τις εκλογές ορθώνουν  ψευτοδιλήμματα. Μιλάνε  για αυτοδιοικητικούς η δήθεν ανεξάρτητους. Στελέχη  των κομμάτων τους που χρόνια τώρα στηρίζουν την πολιτική τους σε μια νύχτα βαφτίστηκαν ανεξάρτητοι για να παραπλανούν το λαό την προεκλογική περίοδο. Μιλάνε για την λακκούβα και τις διαχειριστικές ικανότητες για να κρύψουν την ολομέτωπη επίθεση που θα εκδηλωθεί μετά τις εκλογές  στην υγεία την παιδεία την πρόνοια  το βιοτικό επίπεδο συνολικά ακριβώς μέσα από τη νέα μορφή διοίκησης.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Τσεκούρας Πέτρος δήλωσε ότι η  Λαϊκή Συσπείρωση   ότι είναι εξαρτημένη από τα προβλήματα μικρά η μεγάλα που απασχολούν τους δημότες τον λαό. Όσοι εκλεγούν απ΄ την παράταξή μας θα είναι οι ακάματοι εκφραστές της αντίθεσης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. πραγματικοί αγωνιστές για ένα καλύτερο αύριο.
Ο  ομιλητής κάλεσε τους δημότες  να γυρίσουν  την πλάτη τους στους υποψηφίους των κομμάτων εξουσίας και των συνοδοιπόρων ΛΑΟΣ και ΣΥΝ,  να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ. Στη συνέχεια χαιρετισμό έκανε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Κώστας Κωτσαντής ο οποίος μεταξύ των άλλων τόνισε ότι θα πρέπει να συσπειρωθεί ο κόσμος και να αντιταχτεί ώστε τα βάρη της κρίσης να μη τα πληρώσει ο ίδιος αλλά αυτοί που τα δημιούργησαν».
clicknews

Δεν υπάρχουν σχόλια: