Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Δ.Γιολδάσης: Δήμος για τον Πολίτη

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Φίλες και Φίλοι του Νέου Δήμου Ζηρού,
Η συνένωση των Δήμων Ανωγείου, Θεσπρωτικού, Φιλιππιάδας και της ιστορικής κοινότητας Κρανιάς που θεσμοθετήθηκε με το νόμο «Καλλικράτης» δημιούργησε ένα Δήμο με μοναδικά χαρακτηριστικά:το εκτεταμένο υδάτινο μέτωπο,τη δυναμική ενδοχώρα, την μεγάλη τουριστική προοπτική που αναδεικνύεται αλλά και την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Είναι ένας Δήμος στα όρια του οποίου εσωκλείονται περιοχές με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και αειφορίας. Σ’ αυτή την καινούργια για όλους μας πραγματικότητα, καλούμαστε σήμερα που προκύπτει αδιαμφισβήτητα η ανάγκη, να καταστρώσουμε μαζί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Η απάντηση μας ως πολίτες του τόπου αυτού στη συγκεκριμένη πρόκληση πρέπει να είναι άμεση και αποτελεσματική.
Το σχέδιο αυτό θα εστιάζεται στην περιφερειακή ανάπτυξη και την χωροταξία, και σε ένα σύνολο ενεργειών που απαιτεί ένα ενιαίο συντονισμό των πεδίων της πολεοδομίας, της διαμόρφωσης και επέκτασης των συγκοινωνιακών δικτύων, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, αφενός, και της κοινωνικής συνοχής, της πολιτιστικής και αθλητικής διαχείρισης, της αντιμετώπισης των ιδιαίτερων προβλημάτων της παιδείας και της υγείας, αφετέρου.
Αυτή δεν είναι μόνο δική μου φιλοσοφία, είναι η φιλοσοφία όλων μας. Η δημοτική μας ομάδα , «Δήμος για τον Πολίτη» ,που ανακοινώνω σήμερα , έχοντας δίπλα μου δημότες, ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και κατοίκους , πιστεύει απόλυτα στις τοπικές κοινωνίες και στο συλλογικό όραμά τους.
Ανοίγουμε σήμερα ένα νέο κύκλο δημιουργίας και γυρίζουμε σελίδα
Βασικοί Άξονες της στρατηγικής μας είναι:
 • 1. Αλλαγή του Διοικητικού μοντέλου
 • 2. Λογοδοσία στους πολίτες,
 • 3. Έλεγχος των πεπραγμένων μας,
 • 4. Υλοποίηση μακρόπνοων σχεδιασμών με στόχο πάντα την εξασφάλιση ενός ενιαίου οικονομικού, κοινωνικού και πολεοδομικού χώρου του Δήμου μας,
 • 5. Προστασία και ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων,
 • 6. Απόκτηση ενεργητικής σχέσης με τα αδιαπραγμάτευτα δημόσια αγαθά του νέου Δήμου μας. Η Λίμνη μας ως το ανοιχτό μέτωπο και κοινή αναφορά μας, οι δασικές εκτάσεις ως η ανάσα μας, όλα μαζί είναι απαραβίαστα αγαθά, τα οποία προστατευμένα και καθαρά αποδίδονται στους πολίτες,
 • 7. Σύγκρουση με την αδιαφορία,
 • 8. Περιφρούρηση των δημοσίων αγαθών, ανασχεδιασμός των δημοσίων χώρων, ανάπλαση πάρκων και πλατειών, αποκατάσταση της σχέσης του πολίτη με το Δήμο του,
 • 9. Ενιαία θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού μας,
 • 10. Δέσμευση να μην επιτραπεί να μεταφερθεί η χρεοκοπία του κράτους στις πλάτες του δημότη.
 • 11. Διεκδίκηση των οικονομικών πόρων που η Πολιτεία οφείλει να μας αποδώσει αποφασισμένοι για οποιαδήποτε σύγκρουση, ώστε να είμαστε αυτοτελείς και αυτάρκεις , χωρίς να επιβαρύνουμε τους δημότες. Η δημιουργία οργανωμένων δομών κοινωνικής στήριξης, προστασίας και αλληλεγγύης των συμπολιτών μας είναι η πλέον απαραίτητη πολιτική πράξη στο άμεσο μέλλον.
 • 12. Αντιμετώπιση των προκλήσεων δημιουργώντας έναν σύγχρονο-πρότυπο Δήμο.
Αλλάζουμε γιατί πρέπει να αλλάξουμε. Αφήνουμε πίσω τις λογικές του αποκλεισμού
Ανώγειο, Θεσπρωτικό, Φιλιππιάδα και Κρανιά είναι ισότιμοι πόλοι ενός σημαντικού Δήμου. Όλοι οι Δημότες είναι οι σύμμαχοι μας για ένα καλύτερο Δήμο Ζηρού.
Έλα και εσύ μαζί μας

Με μαχητικούς και ανιδιοτελείς πολίτες, με έμπειρους και νέους ετοιμοπόλεμους αιρετούς να ενισχύσουμε το όραμα μας και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας.Με νέους και άφθαρτους συνεργάτες να εγγράψουμε υποθήκη για ένα καλύτερο μέλλον.
Το κείμενο αυτό είναι για μένα μια δημόσια δέσμευση, είναι όμως ταυτόχρονα και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους εσάς που πιστεύετε στην ανάγκη δημιουργίας μιας παράταξης που σέβεται την Αυτοδιοίκηση, που πιστεύει σε αρχές και δημοκρατικές διαδικασίες και που καταθέτει μια ολοκληρωμένη πρόταση για το νέο Δήμο Ζηρού, τον Δήμο μας.Προχωράμε την κοινή μας προσπάθεια χωρίς μεγάλα λόγια, αλλά με πρόγραμμα και σχέδιο, δουλειά και μεράκι, σεβασμό στον πολίτη και τα προβλήματά του.
Δεσμευόμαστε, μέσα από τη νέα δομή που «γεννιέται» να δημιουργήσουμε με ευθεία προσήλωση ένα Δήμο για τον Πολίτη.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Ζηρού

Δημήτριος Γιολδάσης

Δήμαρχος Φιλιππιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια: