Τρίτη, 9 Νοεμβρίου 2010

Αποσύρονται πλοία του Αγούδημου

Αποσύρονται πλοία του Αγούδημου


Ανοιχτό διεθνή πλειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την εκποίηση και απομάκρυνση εκτός Λιμένα Πειραιά των πλοίων «Δημητρούλα», «Ανθή-Μαρίνα», «Ρομίλντα», «Μιλένα», «Μαρίνα», «Ροδάνθη» και «Νταλιάνα» αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τη σημερινή συνεδρίαση του. Της Απόφασης αυτής προηγήθηκε απόφαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής του Ν. 2881/2001, η οποία έκρινε ότι τα πλοία αυτά είναι επικίνδυνα και επιβλαβή και άρνηση των εταιριών στις οποίες ανήκουν, να τα απομακρύνουν οικειοθελώς. Μετά την εκτίμηση της παρούσας αξίας των πλοίων από ανεξάρτητους εκτιμητές, το Συμβούλιο Διεύθυνσης και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Π. Α.Ε. προχώρησαν στην απόφαση εκποίησης.
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Π. Α.Ε. κ. Γεώργιος Ανωμερίτης «το πρόβλημα των ανενεργών εγκαταλελειμμένων από τους ιδιοκτήτες τους πλοίων στο Λιμάνι του Πειραιά είναι πρωτίστως θέμα προστασίας του περιβάλλοντος και δευτερευόντως οικονομικό.
Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε., ξεκινάει σήμερα την εκποίηση πλοίων, τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί στον Κεντρικό Λιμένα και δημιουργούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της ακτοπλοΐας. Αμέσως μετά θα προχωρήσει στην εκποίηση των δεκάδων πλοίων τα οποία βρίσκονται στον εμπορικό λιμένα και τους χώρους ναυπηγοεπισκευής.
Το Λιμάνι του Πειραιά θα είναι τόσο στους χερσαίους χώρους, όσο και στο θαλάσσιο μέτωπο του το πιο καθαρό λιμάνι της Μεσογείου, ένα πραγματικό ecoport».
Oι διακηρύξεις θα εκδοθούν εντός της εβδομάδας και η ημερομηνίες του διαγωνισμού θα είναι 22 ημέρες μετά την δημοσίευση της Απόφασης Διακήρυξης.
www.newscode.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: