Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο - Άδειες σε ιδιώτες για νέες έρευνες

Κοιτάσματα πετρελαίου στο Ιόνιο - Άδειες σε ιδιώτες για νέες έρευνες
Από τα τεράστια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης στα πετρέλαια του Ιονίου όλα δείχνουν ότι υπάρχει κινητικότητα γύρω από τον ορυκτό πλούτο της χώρας με τον υφυπουργό περιβάλλοντος να λέει στη Βουλή “ τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα”.
Όπως είπε μάλιστα ο κ. Μανιάτης σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων.
Όπου υπάρχει... καπνός όμως υπάρχει και φωτιά, για την ακρίβεια... εύφλεκτα υλικά όπως το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο.
Μετά την αποκάλυψη ότι στα νότια της Κρήτης, ανοιχτά των νομών Ιεράπετρας, Λασιθίου και Ηρακλείου, υπάρχουν κοιτάσματα μεγέθους... Αλάσκας έρχεται μια δεύτερη περιοχή να κεντρίσει το ενδιαφέρον.
Ολόκληρη η ζώνη από τα δυτικά της Πελοποννήσου, η περιοχή των Επτανήσων και ανοιχτά μέχρι την Ιταλική χερσόνησο, αλλά και ολόκληρη η ηπειρωτική περιοχή που καταλαμβάνουν η νέες περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, μαζί με τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας.
Εδώ οι έρευνες έχουν δώσει στοιχεία για ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου, ενώ έχουν εντοπιστεί και περιοχές με ορυκτό αλάτι που συνήθως σηματοδοτούν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: