Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2010

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας στο Νομάρχη

ioannoy stratos antiperifereiarxhs ioannoy basilhs 2010 11os
Β. Ιωάννου:  «Σας παραδίδουμε τη Νομαρχία χωρίς εκκρεμότητες και είμαστε δίπλα σας για κάθε βοήθεια»
Επίσκεψη στη Νομαρχία πραγματοποίησε ο νέος Αντιπεριφερειάρχης κος Στράτος Ιωάννου, μαζί με τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους κους Β. Κατσαμώρη, Ν. Ανατολιωτάκη, Θ. Μικρούλη, Ι. Ευθυμίου. «Η επίσκεψη πέραν του εθιμοτυπικού χαρακτήρα αποτέλεσε αφορμή για μια πρώτη ενημέρωση του Αντιπεριφερειάρχη και των Περ. Συμβούλων για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη μετάβαση στο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ν.Α. Πρέβεζας, που αναφέρει τα εξής:
ioannoy stratos antiperifereiarxhs ioannoy basilhs 2010 11os oloi
«Ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου συνεχάρη τον νέο Αντιπεριφερειάρχη και τους περιφερειακούς Συμβούλους για την εκλογή τους και τους δήλωσε ότι θα έχουν κάθε βοήθεια από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρις ότου αναλάβουν το έργο τους.
«Οι εκλογές τέλειωσαν τα προβλήματα μένουν. Αυτή η περίοδος των 40 ημερών είναι περίοδος μετάβασης που θα έχει πολλές δυσκολίες και πολλή δουλειά για όλους. Για να εφαρμοσθεί το σχέδιο Καλλικράτης απαιτούνται δεκάδες προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν μεταφορά αρμοδιοτήτων, μετατάξεις προσωπικού, αλλά και το ξεκαθάρισμα ρόλων. Είναι μια ιδιαιτέρως δύσκολη οικονομική συγκυρία και αναμένεται και λόγω της εφαρμογής της νέας διοικητικής δομής να υπάρξουν δυσκολίες προσαρμογής. Κοινός στόχος όλων να μην υπάρχει δυσλειτουργία στη διοίκηση να μην υπάρχει καθυστέρηση στα σχεδιαζόμενα και εκτελούμενα έργα και πρόβλημα στην απορρόφηση κοινοτικών πόρων. Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα καθήκοντά μας με απόλυτη πληρότητα, ευθύνη, αλλά σε ζητήματα μείζονα που πιθανόν θα προκύψουν θα συζητήσουμε μαζί σας και δεν πρόκειται να πάρουμε αποφάσεις που να προκαταλαμβάνουν τις δικές σας σκέψεις, τα προγράμματα και τους σχεδιασμούς.»
Ο Νομάρχης στη συνέχεια ενημέρωσε ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του θα ολοκληρώσουν τη διαχείριση όλων των εκκρεμών υποθέσεων στο ακέραιο, ούτως ώστε όταν αναλάβει η αιρετή περιφέρεια να είναι απαλλαγμένη από οικονομικά βάρη της Νομαρχίας. Στη συνέχεια ακολούθησε ειδικότερη ενημέρωση από το Γενικό Γραμματέα της Νομαρχίας κο Γρ. Γιάγια για τα θέματα της διαχείρισης του προσωπικού της Ν.Α. ενόψει του Καλλικράτη καθώς και από τους Αντινομάρχες και Εντεταλμένους Συμβούλους, τους κους Μ. Ζέρβα, Χρ. Αρβανίτη, Θ. Βέργο, πάνω στα θέματα της αρμοδιότητάς τους.
Τέλος, ο Νομάρχης κος Βασίλης Ιωάννου, ενημέρωσε ότι στις προθέσεις του είναι τις αμέσως επόμενες ημέρες, εκπροσωπώντας και την ΕΝΑΕ, να επισκεφθεί τον κ. Αλέκο Καχριμάνη και να συζητήσει μαζί του όλα τα ανοιχτά ζητήματα προκειμένου, όπως είπε ο Νομάρχης, από την αρχή του έτους να μην υπάρξουν δυσλειτουργίες και προβλήματα στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Τόσο ο κος Στράτος Ιωάννου, όσο και οι νεοεκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως το Νομάρχη για την ενημέρωση που τους παρείχε και ζήτησαν κατά το μεσολαβόν διάστημα μέχρι την επίσημη ανάληψη της διοίκησης, να έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται επισκεπτόμενοι τις Διευθύνσεις της Νομαρχίας για ειδικότερα θέματα. Ο Νομάρχης δήλωσε ότι αυτό είναι απαραίτητο και θα φροντίσει ο ίδιος, με την εμπειρία του, αλλά και με τη βοήθεια του Γεν. Γραμματέα, κάνοντας ό,τι απαιτείται για την πληρέστερη ενημέρωσή τους, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί στο έπακρο ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι το τέλος του χρόνου».

ΗΧΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: