Τετάρτη, 11 Αυγούστου 2010

Οι διαβουλεύσεις των Ντορικών στην Ήπειρο

Πυκνώνουν όσο οδηγούμαστε προς τις δημοτικές εκλογές, οι συναντήσεις στελεχών της Ντόρας Μπακογιάννη και στην Ήπειρο. Είτε υπό την παρουσία Αθηναίων, είτε με πρωτοβουλία ντόπιων, επιδιώκουν να ετοιμάσουν την δική τους παρέμβαση στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν πολλά τα δημοσιεύματα περί τέτοιων συναντήσεων στην Πάργα, παρουσία μάλιστα του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου της Ντόρας Μπακογιάννη. Η συνάντηση αυτή δεν διαψεύστηκε, άλλωστε τα στελέχη που πρόσκεινται στην πρώην Υπουργό, αρέσκονται να βρίσκονται στην δημοσιότητα και να δημιουργούν εντυπώσεις ακόμη και εκεί που δεν υπάρχουν.

Πέραν αυτών όμως η ουσία είναι ότι οι Ντορικοί επιχειρούν να δημιουργήσουν εστίες έντασης όπου θεωρούν ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος.

Ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων, που επισήμως δεν έχει αποχωρήσει από το κόμμα, Νίκος Γερασιμίδης έχει κηρύξει ανοιχτό πόλεμο εναντίον του Νομάρχη και υποψήφιου Περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη και με κάθε ευκαιρία το δηλώνει ανοιχτά. Τώρα με πιο πολιτικό βάρος και με πιο εκτόπισμα θα το πετύχει είναι ένα άλλο ερώτημα....

Στην Πρέβεζα ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θωμάς Πέτρου επιχειρεί να καταστρώσει σχέδια τόσο για το δήμο της Πρέβεζας όσο και για την Περιφέρεια. Στην προσπάθεια αυτή συστρατεύει τον σημερινό επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιώργο Ανατωλιοτάκη, που κατά τα τέσσερα χρόνια της θητείας του στο Δημοτικό Συμβούλιο γνωστή δεν έγινε καμία παρέμβασή του αλλά και άλλους που οι υπέρμετρες φιλοδοξίες και η απουσία κάθε μέτρου μπορεί να είναι τα στοιχεία που τους ενώνουν.

Στόχος αυτών, ολίγων ακόμη στην Άρτα και ακόμη λιγότερων στην Θεσπρωτία, είναι να δημιουργήσουν ένα ιδιότυπο αντάρτικο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, χωρίς ακόμη να μπορούν να του προσδώσουν συγκεκριμένη μορφή

Εξάλλου ο χρόνος μέχρι τις εκλογές είναι πολύς και οι προθέσεις της Ντόρας Μπακογιάννη άγνωστες.

EpirusPost.gr