Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

Στάινμπρουκ: Ο Παπανδρέου δεν ήξερε αν ήθελε να κερδίσει τις εκλογές

Ένα γερμανικό βιβλίο του πρώην υπουργού οικονομικών Πέερ Στάινμπρουκ, ανάβει φωτιές στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, καθώς τον εμφανίζει απρόθυμο το 2009 να κερδίσει τις εκλογές λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας.
Συγκεκριμένα, στο βιβλίο του σοσιαλoδημοκράτης κ. Στάινμπρουκ ο οποίος ήταν το «δεξί χέρι» της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ στην κυβέρνηση του «Μεγάλου Συνασπισμού» Χριστιανοδημοκρατών - Σοσιαλδημοκρατών, την περίοδο 2005-2009, αναφέρεται σε έναν διάλογο που είχε τον Ιανουάριο του 2009 , δέκα μήνες πριν τις εκλογές που επανέφεραν το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.
Σύμφωνα πάντα το βιβλίο που έχει τίτλο "Ισορροπία" σε ένα διάλογο που είχε ο Στάινμπουργκ, με τον τότε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου, στο Βερολίνο, αναφέρει τα εξής:
«Αφού ζήτησε τη συμβουλή μου για τους τρόπους μείωσης των ελλειμμάτων, ο Παπανδρέου είπε ότι "δεν ήταν πλέον βέβαιος αν πράγματι επιθυμούσε να κερδίσει τις εκλογές"».
Η δήλωση αυτή, που αποκάλυψε ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών, ερμηνεύεται από κύκλους της αντιπολίτευσης και ως επιβεβαίωση της θέσης τους ότι ο σημερινόςπρωθυπουργός γνώριζε αρκετά πριν από τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009 την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, αλλά ωστόσο έλεγε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν».   
Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι στο βιβλίο του ο κ. Στάινμπρουκ καταλογίζει ευθύνες στηνΆνγκελα Μέρκελ, επειδή δεν στήριξε έγκαιρα την Ελλάδα, όταν στα τέλη του 2009 η χώρα βρέθηκε στο στόχαστρο της διεθνούς κερδοσκοπίας και οδηγήθηκε τελικά στην «αγκαλιά» τηςτρόικας.
sardelas

Δεν υπάρχουν σχόλια: